Press och skrivet

Nya Åland – artiklar om Geta Poesi och Visa

Ålands radio om Kultur i juli/Kulturkavalkaden 2020

Pressmeddelande inför Kultur i juli 2020:

”En kulturrunda med Geta Poesi och Visa – hur låter det? Ja, även denna sommar har den trogna publiken att se fram emot kulturprogram. Söndag eftermiddag den 12 juli. Poesi, visa och bildkonst. På sex platser i natursköna Geta. Utomhus naturligtvis, med fysisk distansering och handsprit som sig bör.

Kim Hansson i arrangörsföreningen, menar att det är viktigt att det ordnas kulturevenemang coronaepidemin till trots: ”Vi får inte ge upp, då vinner viruset och äter sig in i vår själ. Vi har fått bidrag för vår verksamhet och då har vi också ett ansvar att genomföra det vi åtagit oss. Vår profil har alltid varit småskalighet och intimitet. Genom att dessutom sprida ut delevenemangen på sex olika platser utomhus kan vi uppfylla rekommendationerna om fysiskt avstånd. Alla program pågår samtidigt, det är ett spännande koncept som vi inte prövat tidigare.

Poeter läser dikter och diskuterar med publiken i intressanta miljöer. Bildkonstnärer ställer ut i sina trädgårdar. Vissångare underhåller på platser där publiken kan packa upp sina matsäckskorgar och ta sig en picnic-paus.

Till all de sex evenemangsplatserna kan man ta sig med bil och det finns goda parkeringsmöjligheter i anslutning till alla evenemangen!

Så välkomna allihopa söndagen den 12 juli, välj fritt från vårt spännande kulturella smörgåsbord!”