Fredag 30 juni i Geta kyrka
Philip Björkqvist (basbaryton) är född och uppvuxen på Åland. Han har studerat opera vid musikhögskolan i Hannover samt vid Operahögskolan i Stockholm. Under åren har han medverkat i en rad olika föreställningar i såväl Norden samt i Tyskland, däribland Folkoperans uppsättning av Verdis Don Carlos samt i titelrollen i musikföreningens Katrinas uppsättning Figaro 1917 av Mozart. Utöver opera är han även en flitig konsert- och oratoriesångare. Han har tilldelats ett flertal stipendier såsom Anders Walls Confidendencen-stipendium, Studienstiftung des Deutschen Volkes samt från Kungliga Musikaliska Akademien.
Patrik Komorowski är pianist och operarepetitör född i Solna utanför Stockholm. Han har fått sin utbildning på Kungliga musikhögskolan i Stockholm, Royal Academy of Music i London och Operahögskolan i Stockholm.
Verksam som ackompanjatör och lärare på Ålands musikinstitut i Mariehamn sedan 2010 samt återkommande lärare på MartinWegelius-institutets sommarkurser i Karis.
Konserterar regelbundet både som ackompanjatör, kammarmusiker och solist. Gav nyligen ut sin första CD med pianomusik av Philip Glass på Pilfink Record.
Lördag 1 juli kl. 13.00 i Vestergeta centrum
Shanty Sisters är en åländsk sånggrupp som sjunger shanties, sjömansvisor och annat som faller dem på läppen. Repertoaren genomsyras av ett kvinnligt perspektiv med glimten i ögat.
kl 19.00 på Dånö museum
Gunnar Källström estradör, vispoet och författare presenterar sitt senaste album Den roliges väg. Det är det tionde iordningen och här återfinns visor om fred, nära relationer,barnets världar och tiden som passerarmedan makaronerna kokar. Albumet blev nominerat till årets visa under Manifestgalan 2023.
”Det är svårt att inte tycka om Gunnar Källström. Han revolterar på sitt eget sätt mot visgenrens högstämda pretentioner, får publiken med sig och kan – tack vare humorn – få gensvar när han menar allvar.” (PO Tidholm, Dagens Nyheter)
Söndag 2 juli kl 14.00 på Lolo’s Seaside Cafë
Jenny Wrangborg, f 1984, är poet. Hon debuterade 2010 med diktsamlingen Kallskänken som fick ett stort genomslag, både hos publik och kritik. Sedan debuten har hon framträtt med sina dikter på poesifestivaler, bibliotek, politiska arrangemang och kulturkvällar. Få samtida diktsamlingar har fått ett sådant ”brukarvärde” som Kallskänken och dikterna har blivit tonsatta av både blåsorkestrar, punkband och körer. Wrangborg har också mottagit en rad priser, bland annat ABF:s litteratur- och konststipendium, LO:s stora kulturpris och Gustav Frödings stipendium. 2014 kom diktsamlingen Vad ska vi göra med varandra.
Karin Bergström, sommarålänning från Stockholm, skriver och sjunger visor som berör lyssnare i alla åldrar. Hennes musik har hyllats av recensenter och bl.a. beskrivits som ett öppet fönster en vårdag. Hon har tidigare samarbetat med bl.a. legendaren John Holm, och är nu senast aktuell med EPn I varje steg som spelats i svensk radio.