Medverkande 2024

Fredag 28.6. Geta kyrka
19:00  Postbref till min kära
En musikföreställning om människorna och havet. Helen Eriksdotter, flöjt och manus och Ola Pettersson, sång och gitarr.

Ola Pettersson och Helene Eriksdotter
Ola Pettersson, sång och gitarr och Helen Eriksdotter, flöjt och manus, två musiker med ett stort intresse för den svenska viskonsten. Deras framträdanden är alltid en blandning av musik och text, vilket har resulterat i flertalet musikföreställningar. Bland annat föreställningen ”Postbref till min kära” en musikföreställning som utspelar sig 1923 i Roslagen och på Åland, som handlar om människorna och havet och om det skrivna brevets betydelse.

Lördag 29.6. Getabergen
11:00 Se poesin i naturen Poetisk vildmarksvandring med Kjell Andersén och den mångfaldigt prisbelönte poeten Johan Jönson. Samling på Soltunas parkering.  

 Johan Jönson har givit ut en rad poesiböcker och har blivit belönad med bland annat Aftonbladets litteraturpris och Sveriges Radios lyrikpris. 2024 blev han nominerad tillNordiska Rådets litteraturpris.   
Kjell Andersen – lärare med stort naturintresse. Har bl a dragit Getas alla vandringsstigar.

13:00 Vägvisa för stora och små Vestergeta centrum
Georg Riedel-program med Andy Esteche, Hanna Navier, Tomas Riemer, med flera.

Andy Esteche har en färgstark bakgrund som artist och skådespelare med flera musikaler, musikalbum och tv-program bakom sig. Han slog igenom i dokusåpan Fame Factory 2002 och har varit med i melodifestivalen två gånger. 2018 släppte han sin första bok: ”Kom ut, kom in”. Under sitt nya artistnamn Andy E har han de senaste åren släppt nya hitlåtar, bland annat Princess Boy som han spelat flitigt på Pridefestivaler runtom i Sverige.

Hanna Navier är sångerska och exilgetabo med förkärlek för visor, folkmusik och svensk vispop. Tomas Riemer är hobbygitarrist från Piteå som har ett nyväckt intresse för vismusik. Erika Wiklund Mörn är åländsk folkmusiker som bland annat spelar fiol i folkmusikgruppen Kvinnfolk.

19:00 Underbara kvinnor vid viken Feministisk visrock´n roll med Maud Lindström. Ingrid Enckell inleder. Plats: Dånö museum 

Maud Lindström Med sitt rättframma språk och personliga, roliga och hänsynslöst självutlämnande texter sätter Maud Lindström ord på det som många tänker men få vågar säga om ämnen som kärlek, sex, identitet och makt. Med humor som vapen, en ständigt pågående existentiell kris och några nya låtar om föräldraskap, separation, kontorsarbete och döden i bagaget kommer hon till Geta Poesi och Visa för att dela med sig av sin kärlekskritiska bisexuella feministiska visrock´nroll..

Ingrid Enckell – Ingrid Enckell är en 21-årig finlandssvensk sångare och låtskrivare som är född och uppvuxen i Helsingfors. Åland och i synnerhet Geta ligger Ingrid nära hjärtat eftersom familjens sommarställe finns på Dånö Gamlan. Där har hon spenderat alla somrar och enligt henne finns det ingen vackrare plats på jorden. För tillfället bor Ingrid i London där hon studerar låtskrivning och gör egen musik. Ingrids musik blandar genrerna country och pop, och i maj släppte hon sin debutsingel ”Rearview”.

Söndag 30.6.
14:00 Förlåt för den här gången
Dråpliga, humoristiska och tänkvärda visor och texter med KG Malm.                    
Plats: Lolo’s Seaside Café & Restaurang

KG Malm är vissångare, berättare och otyglad humanist och hans framträdanden kännetecknas av publikkontakt, värme och vildvuxna polisonger. KG sjunger gärna visor av Allan Edwall, Evert Taube och andra visdiktare. Han har även gett ut en dubbel-CD med de skrönor han brukar framföra mellan sångerna och är därmed troligen den ende vissångare som släppt en visplatta helt utan visor.

Efter en festival i Södermanland skrev Annika Hedberg på Södermanlands nyheter: ”KG Malm är en sann underhållare som får publiken att kvickna till och brista ut i skratt.” KG själv beskriver det så här: ”När jag var 19 år och arbetade på en byggfirma kom chefen fram till mig en dag och sa: Du skall inte bli murare, du ska stå på en scen, sjunga och ljuga ihop dumma historier. Och det är väl ungefär vad jag har sysslat med i ganska många år. Fast ljuger gör jag naturligtvis aldrig.”

17:00 Fotoutställning och 30-årsfirande på kulturarvsstugan
Utställning med foton från åren som varit.                      

18:00 30 år av festivalyraKulturarvsstugan
Jubileumsföreställning med favoriter från de gångna trettio åren.